Profilaxie/Sănătate Orală

Home / Profilaxie/Sănătate Orală

Profilaxie/Sănătate Orală

Când vorbim de sănătate orală, ne referim la dinți curați și sănătoși, gingii de culoare roz  care nu sângerează la periaj sau spontan, lipsa durerilor și a mirosurilor neplăcute. Medicul stomatolog are un rol important în păstrarea acestor obiective prin efectuarea controlului periodic și verificarea atentă a întregului sistem masticator. Pentru a obține și a păstra această sănătate orală sunt necesare și obligatorii vizitele regulate la medicul dentist.

În cadrul consultațiilor de control, medicul stomatolog intervine prin efectuarea igienizărilor profesionale (detartraj cu ultrasunete, chiuretaj subgingival, airflow, periaj profesional), precum și prin instruirea cu privire la tehnica corectă de periaj și a folosirii accesoriilor pentru igiena orală.

Un alt rol important al dentistului este și tratarea la timp a problemelor apărute (procese carioase, inflamații pulpare, inflamații gingivale, etc.), astfel încât acestea să nu se agraveze și să ducă la pierderea dinților.

Așadar, vizitarea regulată a medicului stomatolog împreună cu păstrarea unei bune igiene dentare acasă asigură păstrarea sănătății orale pentru perioade lungi de timp.

Medici responsabili : Dr. Cristina Lazar, Dr. Urdea Cosmin

Contact si programari

 • Orar

  L 14:00 – 20:30

  M – J  09:00 – 20:30

  V  09:00 – 15:00

  S – D  Inchis

 • Telefon

  +40 359 430 400

 • Adresa

  Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu 22
  Oradea, Bihor, Romania