Junior

Home / Junior

Junior

Obișnuirea copilului cu efectuarea unei igiene orale corecte de la o vârsta cât mai fragedă îi va influența sănătatea pentru tot restul vieții. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, părinții dețin responsabilitatea, în prima fază, urmând ca mai apoi și medicul dentist să contribuie la consolidarea acestor obiceiuri.

În primii ani de viață ai copilului, exemplul personal al părinților are și el un rol destul de important, asta pe lângă învățarea și supravegherea periajului copilului până la vărsta la care acesta îl poate efectua singur. De asemenea, părinții ar trebui să îl obișnuiască pe cel mic cu vizitele regulate la medicul dentist, astfel încât acestuia să nu îi mai fie teamă și să i se pară firesc să facă acest lucru.

În cadrul acestor vizite, medicul controlează igiena copilului și informează părinții dacă acesta are nevoie de efectuarea unor manopere stomatologice (sigilări dentare, periaj profesional, obturații, etc.) sau dacă este cazul unui consult de specialitate în vederea aplicării unui aparat ortodontic (pentru alinierea dinților sau modificări ale structurilor osoase). De asemenea, problemele dinților temporari nu trebuie neglijate deoarece pot apărea complicații care pot duce la afectarea mugurilor dinților permanenți.

Sigilarea dentară este o metodă simplă, nedureroasă și eficientă de prevenire a cariilor dentare la copii și constă în aplicarea unui strat subțire de rășină pe suprafețele ocluzale ale molarilor permanenți și premolarilor, loc unde se formează mai frecvent cariile. Această manoperă este recomandată cât mai repede (între 6 și 12 ani) după erupția dinților definitivi pentru a preveni apariția cariilor.

Medic responsabil: Dr. Ioana Mudura

Contact si programari

 • Orar

  L 14:00 – 20:30

  M – J  09:00 – 20:30

  V  09:00 – 15:00

  S – D  Inchis

 • Telefon

  +40 359 430 400

 • Adresa

  Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu 22
  Oradea, Bihor, Romania