Implantologie

Home / Implantologie

Implantologie

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială din titan care înlocuiește un dinte lipsă. Sub anestezie locală, prin manopere chirurgicale, implantul dentar este inserat în osul maxilar. Datorită materialului din care este format, implantul dentar este un material foarte compatibil cu organismul uman iar șansa ca el să fie respins este extrem de mică. La final, cel mai frecvent după aproximativ 6 luni, pe acel implant din titan se va realiza o coroană care va înlocui partea estetică și funcțională a unui dinte.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Avantajele utilizării implantelor dentare sunt multiple, printre care enumerăm: conservarea dinților vecini (pentru ca aceștia să nu mai necesite șlefuiri), permit realizarea lucrărilor dentare fixe și păstrează structura osului în timp.

Cât durează intervenția?

Manopera de aplicare a unui implant se realizează într-o singură ședință de tratament și timpul variază în funcție de complexitatea cazului, dar de cele mai multe ori nu depășește 1.5 ore. Durata timpului de lucru crește când, pe lângă aplicarea implantului dentar, se mai realizează și alte intervenții – adiții osoase, sinus lift (ridicarea sinusului), grefe conjuctive, etc.

Este dureros?

Inserarea implantului se realizează sub anestezie locală astfel că manopera nedureroasă pe durata întregii proceduri. După intervenție, în funcție de complexitatea cazului și a modului de reluare a activităților, pacientul, poate simți dureri de diferite intensități care pot fi reduse complet cu ajutorul calmantelor. Prevenirea durerilor și umflăturilor ulterioare se poate face prin aplicarea unor pungi cu gheață pe obraz. 

Sunt funcțional după intervenție?

După intervenție se pot desfășura activitățile zilnice normale și se poate merge la serviciu, însă în funcție de complexitatea cazului există câteva excepții: fără efort intens (sală, alergări, etc.) sau scufundări în bazin.

Medic responsabil: Dr. Alexandru Spînu

Contact si programari

 • Orar

  L 14:00 – 20:30

  M – J  09:00 – 20:30

  V  09:00 – 15:00

  S – D  Inchis

 • Telefon

  +40 359 430 400

 • Adresa

  Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu 22
  Oradea, Bihor, Romania