Endodonție

Home / Endodonție

Endodonție

Endodonția se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul patologiei pulpare. Pulpa (nervul) este organul aflat în interiorul dintelui, format din nervi, vase de sânge și alte țesuturi.

Endodontul se ocupă cu tratamentul părții “nevăzute” a dintelui, adică tratează întregul sistem de canale din interiorul dintelui. El trebuie să prepare (cu instrumente mecanice) și să curețe (cu substanțe dezinfectante) întreg sistemul canalar, urmând apoi să îl obtureze cu un material biocompatibil pentru organism. Practic el ofera fundația sănătoasă pe care ulterior se pot face viitoarele restaurări.

Tratamentul corect al sistemului canalar oferă un suport solid și sănătos pentru a putea realiza o restaurare dentară estetică și funcțională – obturație compozit (plombă), coroană ceramică, punte ceramică.

Când am nevoie de un tratament de canal?

În momentul în care procesul carios a ajuns la nivelul pulpei aceasta se inflamează sau se infectează. Din acest moment endodontul trebuie să îndepărteze toate țesuturile pulpare, să dezinfecteze canalele și să le obtureze etanș.

Medic responsabil: Dr. Cosmin Urdea

Contact si programari

 • Orar

  L 14:00 – 20:30

  M – J  09:00 – 20:30

  V  09:00 – 15:00

  S – D  Inchis

 • Telefon

  +40 359 430 400

 • Adresa

  Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu 22
  Oradea, Bihor, Romania